Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zgodnie z tradycją słowiańską dziś zaczęły się "Szczodre Gody " ale również zgodnie z antycznymi tradycjami innych krajów europejskich mamy inne świeta dlatego dziś jest - Magiczny kociołek "Rauhnacht" - Wielki Gon dwunastu Skład kociołka to warzywa korzenne (Pasternak , Skirret "kucmerka" , ziemniaki oraz kapusta , grzyby zimowe świeże i suszone oraz suszony tymianek) Pyszności świąteczne ps. . Zjawisko, które ma znacząco różne przejawy regionalne, znane jest w Niemczech jako "Wielki Gon / świeto Dwunastu - Rauhnacht , ale znane też jest, w Skandynawii jako Odensjakt („polowanie Odyna”), Oskorei, Aaskereia lub Åsgårdsrei („pociąg asgardzki”, „podróż do Asgardu”) i jest tu ściśle powiązane z okresem świąt Bożego Narodzenia. . Odniesienie do Wotina/Odyna w imieniu Wüetisheer (z licznymi odmianami) , jest również wyraźne w dialektach alemańskich i szwabskich; W Alpach mówimy także o linii grzbietu. W Anglii pociąg nazywa się Dziki Gon, we Francji Mesnie Hellequin, chasse fantastique, chasse aérienne lub chasse sauvage. We francuskojęzycznej części Kanady używa się terminu Chasse-galerie. W języku włoskim zjawisko to nazywa się caccia selvaggia lub caccia morta.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 158
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 170
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 158
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 170
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Składniki
Na łyżce oleju dusimy przez 8 minut dusić grzyby z dodatkiem cebuli i czosnku. Następnie dodać Krojone i obrane (pasternak , kucmerka, ziemniaki i kapusta) , dolać wody , na wierzch położyć żeberka (opcjonalnie bo danie nie musi być z mięsem) , wrzucić tymianek , dolać wody i dusić do miękkości.
Podawać jako danie samodzielne opcjonalnie z dodatkiem chleba.