Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciąg dalszy podróży kulinarnej przez Włochy, tym razem trafiamy na dalekie południe…
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 83
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38676
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 396
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 924
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1118
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6358
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 83
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38676
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 396
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 924
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1118
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6358
Składniki
Plastry bakłażana posypać solą i odstawić na 10 minut. Następnie opłukać wodą i wysuszyć papierowym ręcznikiem.
Na patelni rozgrzać oliwę, na średnim ogniu smażyć czosnek, dodać bakłażana przez 5 minut, aż będzie miękki.
W międzyczasie ugotować makaron wg przepisu podanego na opakowaniu. Pozostawiać po odcedzeniu pół szklanki wody z ugotowanego makaronu.
Dodać wodę z makaronu do bakłażana, dodać pomidory z puszki oraz oregano. Wymieszać i smażyć przez 2-3 minuty.
Zdjąć z ognia, posypać tartym serem i bazylią.