Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z nutą rozmarynu, danie kuchni perskiej z książki Persiana.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 234
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1040
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 234
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1040
Składniki
Szafran roztarłam w moździerzu i zalałam dwiema łyżkami wrzątku. Za chwile ostygnie. Filety posoliłam popieprzyłam , posypałam posiekanym rozmarynem. Skropiłam oliwą czosnkową. Przepis zakłada zanurzenie całej ryby w płynie ale to byłoby marnotrawstwo i do tego zbyt tłuste. Do naczynia wlałam szafran, ułozyłam filety skóra do góry. Jeśli mamy filet bez skóry, rybę można obrócić, jak tylko nabierze koloru. Rybę można smażyć lub piec.
Ryba jest delikatna i aromatyczna. Smacznego :)