Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z nutą rozmarynu, danie kuchni perskiej z książki Persiana.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 245
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2222
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 975
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 245
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2222
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 975
Składniki
Szafran roztarłam w moździerzu i zalałam dwiema łyżkami wrzątku. Za chwile ostygnie. Filety posoliłam popieprzyłam , posypałam posiekanym rozmarynem. Skropiłam oliwą czosnkową. Przepis zakłada zanurzenie całej ryby w płynie ale to byłoby marnotrawstwo i do tego zbyt tłuste. Do naczynia wlałam szafran, ułozyłam filety skóra do góry. Jeśli mamy filet bez skóry, rybę można obrócić, jak tylko nabierze koloru. Rybę można smażyć lub piec.
Ryba jest delikatna i aromatyczna. Smacznego :)