Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z nutą rozmarynu, danie kuchni perskiej z książki Persiana.
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20308
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 46
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 217
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o...
Odsłon: 266
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 174
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20308
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 46
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 217
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o...
Odsłon: 266
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 174
Składniki
Szafran roztarłam w moździerzu i zalałam dwiema łyżkami wrzątku. Za chwile ostygnie. Filety posoliłam popieprzyłam , posypałam posiekanym rozmarynem. Skropiłam oliwą czosnkową. Przepis zakłada zanurzenie całej ryby w płynie ale to byłoby marnotrawstwo i do tego zbyt tłuste. Do naczynia wlałam szafran, ułozyłam filety skóra do góry. Jeśli mamy filet bez skóry, rybę można obrócić, jak tylko nabierze koloru. Rybę można smażyć lub piec.
Ryba jest delikatna i aromatyczna. Smacznego :)