Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z nutą rozmarynu, danie kuchni perskiej z książki Persiana.
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsz...
Odsłon: 18149
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsz...
Odsłon: 18149
Składniki
Szafran roztarłam w moździerzu i zalałam dwiema łyżkami wrzątku. Za chwile ostygnie. Filety posoliłam popieprzyłam , posypałam posiekanym rozmarynem. Skropiłam oliwą czosnkową. Przepis zakłada zanurzenie całej ryby w płynie ale to byłoby marnotrawstwo i do tego zbyt tłuste. Do naczynia wlałam szafran, ułozyłam filety skóra do góry. Jeśli mamy filet bez skóry, rybę można obrócić, jak tylko nabierze koloru. Rybę można smażyć lub piec.
Ryba jest delikatna i aromatyczna. Smacznego :)