Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne proste danie, można do niego wrzucić wszystkie resztki z lodówki, wystarczy ze są jajka i sos pomidorowy.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Składniki
Na patelni podsmażamy na oliwie pieczarki z cebulą
Dodajemy posiekany czosnek, mięso mielone i ciecierzycę Akurat miała wołowe, ale każde inne będzie OK, tak samo jak wersja wegetariańska Jeśli nie mamy ciecierzycy zamiennie możemy użyć fasoli z puszki
Zalewamy passatą, dodajemy przypraw dla smaku Lekko podduszamy aby odparował nadmiar wody
Łyżką robimy małe "dołeczki" i wbijamy do nich jajka. Solimy jajka i lekko podsmażamy Nastawiamy piekarnik na 180stopni żeby się nagrzał
Po podsmażeniu wkładamy do piekarnika na 10 minut na 180 stopni. Wyciągamy i smacznego :)