Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu smaczne i Zdrowe
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1482
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 581
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1482
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 581
Składniki
Naleśniki robimy wg własnego przepisu, bez cukru
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy wyciśnięty przez praskę czosnek, następnie dajemy szpinak i przyprawiamy do smaku aby był wyraźny lekko ostry smak, uważać na sól bo ser jest słony i podsmażamy ser Ja używam Favita kroimy w kostkę i rzucamy do szpinaku chwilkę mieszamy
Naleśniki faszerujemy szpinakiem 3 łyżki na jeden naleśnik i zawijamy jak kto chce w trójkąt można w rulon.
Naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym lekko olejem, na to trzemy ser żółty i lekko posypujemy papryką słodką.
Kładziemy do nagrzanego piekarnika na 200 st i czekamy aż się rozpuści ser żółty ok 10 minut
Można podawać z ketchupem.
SMACZNEGO!