Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szare kluski ziemniaczane rzucane z łyżki, okraszone skwarkami z cebulą podane z surówką z kiszonej kapusty.
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 331
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 184
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2478
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 331
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 184
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2478
Składniki
Wykonanie ciasta na kluski: Pulpę ziemniaczaną odciskamy przez ściereczkę na 70%, odciśnięty sok po odstaniu wylewamy, a osiadłe skrobia dodajemy do ciasta. Z podanych wyżej składników wyrabiamy ciasto na kluski.
wykonanie okrasy: Pokrojone w kostkę podgardle smażymy na patelni do ładnego zarumienienia się skwarek. Dodajemy pokrojoną drobno cebulę i przyprawy.
Wykonanie surówki: Kapustę lekko odciskamy z soku, możemy nożem troszkę rozdrobnić, sok wypijamy, jest bardzo zdrowy. Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do kapusty, dodajemy olej i pieprz i mieszamy.
Wykonanie klusek: W garnku gotujemy lekko osoloną wodę, gdy zacznie wrzeć wrzucamy łyżeczką ciasto ziemniaczane, gotujemy partiami 3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Zaraz po wrzuceniu kawałków ciasta do wody mieszamy łyżką, żeby kluski się nie sklejały.
Gotowe kluski nakładamy na talerze, polewamy okrasą i podajemy z surówką z kiszonej kapusty. Smacznego!!!