Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szare kluski ziemniaczane rzucane z łyżki, okraszone skwarkami z cebulą podane z surówką z kiszonej kapusty.
tarka do ziemniaków, patelnia, garnek,
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10915
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1180
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11634
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 838
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10915
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1180
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11634
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 838
Składniki
Wykonanie okrasy: Pokrojone w kostkę podgardle smażymy na patelni do ładnego zarumienienia się skwarek. Dodajemy pokrojoną drobno cebulę i przyprawy.
Wykonanie surówki: Kapustę lekko odciskamy z soku, możemy nożem troszkę rozdrobnić, sok wypijamy, jest bardzo zdrowy. Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do kapusty, dodajemy olej i pieprz i mieszamy. Wykonanie klusek: W garnku gotujemy lekko osoloną wodę, gdy zacznie wrzeć wrzucamy łyżeczką ciasto ziemniaczane, gotujemy partiami 3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Zaraz po wrzuceniu kawałków ciasta do wody mieszamy łyżką, żeby kluski się nie sklejały.
Gotowe kluski nakładamy na talerze, polewamy okrasą i podajemy z surówką z kiszonej kapusty. Smacznego!!!