Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie pracochłonne ale smaczne i syte.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 978
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 835
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12597
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 978
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 835
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12597
Składniki
Ziemniaki obrać i zetrzeć na jak najmniejszych oczkach. Ja zrobiłam to malakserem. Starte ziemniaki przełożyć na duże sito wyścielone gazą. Lekko wycisnąć. Wodę odlać ale zachować osad, który został na dnie naczynia. Dodać go do masy ziemniaczanej. Wbić jajka , dodać sól i obie mąki. Masa nie powinna być ani za rzadka ani zbyt gęsta. Zagotować wodę z solą. Nabierać małe porcje łyżką zanurzaną za każdym razem w gorącej wodzie. Gotować 2-3 minuty po wypłynięciu. Delikatnie wyciągać kluseczki łyżką cedzakową. Podałam z zasmażaną kiszoną kapustą i zrumienionym boczkiem .