Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie pracochłonne ale smaczne i syte.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5369
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47821
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165680
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5369
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47821
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165680
Składniki
Ziemniaki obrać i zetrzeć na jak najmniejszych oczkach. Ja zrobiłam to malakserem. Starte ziemniaki przełożyć na duże sito wyścielone gazą. Lekko wycisnąć. Wodę odlać ale zachować osad, który został na dnie naczynia. Dodać go do masy ziemniaczanej. Wbić jajka , dodać sól i obie mąki. Masa nie powinna być ani za rzadka ani zbyt gęsta. Zagotować wodę z solą. Nabierać małe porcje łyżką zanurzaną za każdym razem w gorącej wodzie. Gotować 2-3 minuty po wypłynięciu. Delikatnie wyciągać kluseczki łyżką cedzakową. Podałam z zasmażaną kiszoną kapustą i zrumienionym boczkiem .