Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie pracochłonne ale smaczne i syte.
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3163
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2414
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3163
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2414
Składniki
Ziemniaki obrać i zetrzeć na jak najmniejszych oczkach. Ja zrobiłam to malakserem. Starte ziemniaki przełożyć na duże sito wyścielone gazą. Lekko wycisnąć. Wodę odlać ale zachować osad, który został na dnie naczynia. Dodać go do masy ziemniaczanej. Wbić jajka , dodać sól i obie mąki. Masa nie powinna być ani za rzadka ani zbyt gęsta. Zagotować wodę z solą. Nabierać małe porcje łyżką zanurzaną za każdym razem w gorącej wodzie. Gotować 2-3 minuty po wypłynięciu. Delikatnie wyciągać kluseczki łyżką cedzakową. Podałam z zasmażaną kiszoną kapustą i zrumienionym boczkiem .