Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie pracochłonne ale smaczne i syte.
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 721
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 121
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 11173
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 721
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 121
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 11173
Składniki
Ziemniaki obrać i zetrzeć na jak najmniejszych oczkach. Ja zrobiłam to malakserem. Starte ziemniaki przełożyć na duże sito wyścielone gazą. Lekko wycisnąć. Wodę odlać ale zachować osad, który został na dnie naczynia. Dodać go do masy ziemniaczanej. Wbić jajka , dodać sól i obie mąki. Masa nie powinna być ani za rzadka ani zbyt gęsta. Zagotować wodę z solą. Nabierać małe porcje łyżką zanurzaną za każdym razem w gorącej wodzie. Gotować 2-3 minuty po wypłynięciu. Delikatnie wyciągać kluseczki łyżką cedzakową. Podałam z zasmażaną kiszoną kapustą i zrumienionym boczkiem .