Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak pieczony na ryżu to bardzo popularne danie. Ja zrobiłam go w swojej wersji, zamiast cząstek kurczaka proponuję drobiowe szaszłyki, które zasmakują każdemu:).
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4951
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13388
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5830
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7517
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4951
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13388
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5830
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7517
Składniki
Na dno naczynia żaroodpornego wysypujemy ryż. Na ryżu układamy pokrojoną w plastry cebulę. 2. Filety kroimy w kostkę, obsypujemy papryką, solą i pieprzem. Dodajemy łyżkę oleju, mieszamy w misce. Mięso nadziewamy na drewniane patyczki. Układamy na ryżu i cebuli.
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy keczup, masło i przyprawy. Gotujemy do momentu rozpuszczenia masła.
Gorącą zalewę wylewamy na kurczaka, do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,5 h.