Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Takie szaszłyki to raj dla podniebienia. I wcale nie musi być rozpalony grill aby go zjeść, bo można użyć grillowej patelni. Wiadomo, że z grilla węglowego lepiej smakuje, ale cóż - pogoda czasami bywa kapryśna. A w moich stronach często już tak jest, że jak pada to końca nie widać. I wtedy sprawdzi się patelnia grillowa.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 53
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 17
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 297
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1399
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 53
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 17
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 297
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1399
Składniki
Filet umyć, osuszyć i pokroić w dużą kostkę, wrzucić do miski lub na głęboki talerz i zalać sosem sojowym. Zostawić na 15 minut od czasu do czasu przemieszać. Cebulę obrać, umyć i pokroić na 8 plasterków. Cukinię umyć i odkroić 8 plasterków a pomidora po umyciu pokroić na 8 cząstek. Wszystkie warzywa ułożyć na talerzu i oprószyć z obu stron przyprawami. Tak przygotowane zostawić na 15 minut. Po upływie tego czasu wszystkie składniki nadziewać na przemian na namoczone patyczki do szaszłyków. Szaszłyki smażyć na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony. Szaszłyki z powodzeniem można upiec na grillu węglowym.