Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Takie szaszłyki to raj dla podniebienia. I wcale nie musi być rozpalony grill aby go zjeść, bo można użyć grillowej patelni. Wiadomo, że z grilla węglowego lepiej smakuje, ale cóż - pogoda czasami bywa kapryśna. A w moich stronach często już tak jest, że jak pada to końca nie widać. I wtedy sprawdzi się patelnia grillowa.
Filet umyć, osuszyć i pokroić w dużą kostkę, wrzucić do miski lub na głęboki talerz i zalać sosem sojowym. Zostawić na 15 minut od czasu do czasu przemieszać. Cebulę obrać, umyć i pokroić na 8 plasterków. Cukinię umyć i odkroić 8 plasterków a pomidora po umyciu pokroić na 8 cząstek. Wszystkie warzywa ułożyć na talerzu i oprószyć z obu stron przyprawami. Tak przygotowane zostawić na 15 minut. Po upływie tego czasu wszystkie składniki nadziewać na przemian na namoczone patyczki do szaszłyków. Szaszłyki smażyć na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony. Szaszłyki z powodzeniem można upiec na grillu węglowym.
Dziś przepis na szybkie i aromatyczne danie, które możecie przygotować zarów...
Odsłon: 8912
Pyszny sposób na grillowane mięso drobiowe z pikantnym wnętrzem.
Odsłon: 1102
Minął piekny weekend i wielu z Państwa korzystało z uroków odpoczynku a główn...
Odsłon: 193
Lubicie jeść placki ziemniaczane, ale nie macie cierpliwości do ścierania zi...
Odsłon: 116
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 84
Minął piekny weekend i wielu z Państwa korzystało z uroków odpoczynku a główn...
Odsłon: 193
Lubicie jeść placki ziemniaczane, ale nie macie cierpliwości do ścierania zi...
Odsłon: 116
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 84
Składniki
Filet umyć, osuszyć i pokroić w dużą kostkę, wrzucić do miski lub na głęboki talerz i zalać sosem sojowym. Zostawić na 15 minut od czasu do czasu przemieszać. Cebulę obrać, umyć i pokroić na 8 plasterków. Cukinię umyć i odkroić 8 plasterków a pomidora po umyciu pokroić na 8 cząstek. Wszystkie warzywa ułożyć na talerzu i oprószyć z obu stron przyprawami. Tak przygotowane zostawić na 15 minut. Po upływie tego czasu wszystkie składniki nadziewać na przemian na namoczone patyczki do szaszłyków. Szaszłyki smażyć na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony. Szaszłyki z powodzeniem można upiec na grillu węglowym.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Moje Czebureki
Dania główne
Placki ziemniaczane bez ścierania ziemniaków
Dania główne
Szybkie ciasto na pizzę
Dania główne
Danie dnia
Moje Czebureki
Czasami mamy chwilę refleksji w różnych tematach nawet w obszarach kuchennych...
Odsłon: 7
Placki ziemniaczane bez ścierania ziemniaków
Lubicie jeść placki ziemniaczane, ale nie macie cierpliwości do ścierania zi...
Odsłon: 116