Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Męski sposób na grilla. Pyszne, bo dietetyczne z pewnością nie, ale warto zgrzeszyć :)
Marynata: musztardę (ostrą lub łagodną) wymieszać z oliwą/olejem (tyle by powstała lekko płynna konsystencja), dużą ilością przyprawy grillowej i papryki w proszku. Składniki dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki.
Karkówkę pokroić w dość sporą kostkę, cebulę w piórka (ja kroję w ćwiartki i oddzielam każdą warstwę cebuli), paprykę w dużą kostkę a słoninę w nieduże plastry.
Mięso i słoninę wymieszać z marynatą, pozostawić w lodówce na godzinę (nawet całą noc) lub z braku czasu na dłuższą chwilę. Zwykle przygotowuję szaszłyki rano aby na wieczornego grilla były gotowe.
Szaszłyk należy rozpocząć mięsem, później plasterek słoniny, piórko cebuli, papryka i znów mięso, słonina itd. Aby było kolorowo paprykę nabijam na zmianę, raz czerwoną raz zieloną :)
Dla tych co lubią wędzoną słoninę i nie muszą dbać o linię przepis jest wymarzony;) Słonina dodatkowo natłuszcza karkówkę a na grillu robi się z niej smaczny skwarek.
Z podanych składników wychodzi ok 9 sporych szaszłyków.
Ciekawa propozycja obiadowa,danie świetnie się sprawdzi również na kolacje.
Odsłon: 7937
Golonka pieczona należy do ulubionych męskich dań. Tym razem przyrządziłam dl...
Odsłon: 6
Rosół jadamy zazwyczaj z makaronem, a w moim regionie jada się go nawet chętn...
Odsłon: 17
Sezon na młodą kapustę w rozpoczęty. Jej przygotowanie do obiadu zajmuje kilk...
Odsłon: 87
Golonka pieczona należy do ulubionych męskich dań. Tym razem przyrządziłam dl...
Odsłon: 6
Rosół jadamy zazwyczaj z makaronem, a w moim regionie jada się go nawet chętn...
Odsłon: 17
Sezon na młodą kapustę w rozpoczęty. Jej przygotowanie do obiadu zajmuje kilk...
Odsłon: 87
Składniki
Marynata: musztardę (ostrą lub łagodną) wymieszać z oliwą/olejem (tyle by powstała lekko płynna konsystencja), dużą ilością przyprawy grillowej i papryki w proszku. Składniki dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki.
Karkówkę pokroić w dość sporą kostkę, cebulę w piórka (ja kroję w ćwiartki i oddzielam każdą warstwę cebuli), paprykę w dużą kostkę a słoninę w nieduże plastry.
Mięso i słoninę wymieszać z marynatą, pozostawić w lodówce na godzinę (nawet całą noc) lub z braku czasu na dłuższą chwilę. Zwykle przygotowuję szaszłyki rano aby na wieczornego grilla były gotowe.
Szaszłyk należy rozpocząć mięsem, później plasterek słoniny, piórko cebuli, papryka i znów mięso, słonina itd. Aby było kolorowo paprykę nabijam na zmianę, raz czerwoną raz zieloną :)
Dla tych co lubią wędzoną słoninę i nie muszą dbać o linię przepis jest wymarzony;) Słonina dodatkowo natłuszcza karkówkę a na grillu robi się z niej smaczny skwarek.
Z podanych składników wychodzi ok 9 sporych szaszłyków.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Golonka pieczona w marynacie musztardowej
Dania główne
Ryż z kurczakiem i warzywami
Dania główne
Pizza ze szparagami
Dania główne
Gulasz wieprzowy z makaronem rurki.
Golonka pieczona w marynacie musztardowej
Golonka pieczona należy do ulubionych męskich dań. Tym razem przyrządziłam dl...
Odsłon: 6
Ryż z kurczakiem i warzywami
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 32