Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze są dania, kiedy można je przygotować w jednym naczyniu, mięso plus dodatki.
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 43
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 179
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 251
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 138
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 43
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 179
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 251
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 138
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą oraz przyprawą.
2. Ryż wsypujemy na dno naczynia żaroodpornego, solimy.
3. Cebulę obieramy, drobno kroimy, przekładamy na ryż.
5. Ogórki również kroimy w plastry. 6. Paprykę na większe kawałki. 7. Pieczarki na grubsze plastry. 8. Na wykałaczki od szaszłyków nakładamy na przemian: mięso, cukinie, paprykę, pieczarki i ogórek.
9. Szaszłyki układamy na ryżu.
10. Do garnka wlewamy wodę. 11. Dodajemy ketchup. 12. Następnie dodajemy kostkę rosołową. 13. Doprawiamy chili, oregano. 14. Gotujemy do chwili, kiedy kostka rosołowa się rozpuści.
15. Polewamy sosem mięso. 16. Pieczemy 40 minut w 180 ° C. 17. Danie gotowe. 18. Smacznego.