Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyki na podkładce ryżowej

Szaszłyki na podkładce ryżowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 563 Ocena: 4956

Dodano:

Odsłon: 2225

Najlepsze są dania, kiedy można je przygotować w jednym naczyniu, mięso plus dodatki.

Składniki

  • ½ fileta z kurczaka
  • 1 cukinia (nieduża)
  • 1 papryka czerwona
  • 4 ogórki konserwowe
  • 5 pieczarek
  • 3 torebki ryżu
  • 1 szk. ketchupu pikantnego
  • 1 szk. wody
  • Kostka rosołowa
  • Chili
  • Oregano
  • Sól
  • Cebula duża
  • Przyprawa do kurczaka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą oraz przyprawą.

  2. 2. Ryż wsypujemy na dno naczynia żaroodpornego, solimy.

  3. 3. Cebulę obieramy, drobno kroimy, przekładamy na ryż.

  4. 5. Ogórki również kroimy w plastry.
    6. Paprykę na większe kawałki.
    7. Pieczarki na grubsze plastry.
    8. Na wykałaczki od szaszłyków nakładamy na przemian: mięso, cukinie, paprykę, pieczarki i ogórek.

  5. 9. Szaszłyki układamy na ryżu.

  6. 10. Do garnka wlewamy wodę.
    11. Dodajemy ketchup.
    12. Następnie dodajemy kostkę rosołową.
    13. Doprawiamy chili, oregano.
    14. Gotujemy do chwili, kiedy kostka rosołowa się rozpuści.

  7. 15. Polewamy sosem mięso.
    16. Pieczemy 40 minut w 180 ° C.
    17. Danie gotowe.
    18. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń