Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze są dania, kiedy można je przygotować w jednym naczyniu, mięso plus dodatki.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 496
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16747
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 436
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 496
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16747
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 436
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą oraz przyprawą.
2. Ryż wsypujemy na dno naczynia żaroodpornego, solimy.
3. Cebulę obieramy, drobno kroimy, przekładamy na ryż.
5. Ogórki również kroimy w plastry. 6. Paprykę na większe kawałki. 7. Pieczarki na grubsze plastry. 8. Na wykałaczki od szaszłyków nakładamy na przemian: mięso, cukinie, paprykę, pieczarki i ogórek.
9. Szaszłyki układamy na ryżu.
10. Do garnka wlewamy wodę. 11. Dodajemy ketchup. 12. Następnie dodajemy kostkę rosołową. 13. Doprawiamy chili, oregano. 14. Gotujemy do chwili, kiedy kostka rosołowa się rozpuści.
15. Polewamy sosem mięso. 16. Pieczemy 40 minut w 180 ° C. 17. Danie gotowe. 18. Smacznego.