Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze są dania, kiedy można je przygotować w jednym naczyniu, mięso plus dodatki.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą oraz przyprawą.
2. Ryż wsypujemy na dno naczynia żaroodpornego, solimy.
3. Cebulę obieramy, drobno kroimy, przekładamy na ryż.
5. Ogórki również kroimy w plastry. 6. Paprykę na większe kawałki. 7. Pieczarki na grubsze plastry. 8. Na wykałaczki od szaszłyków nakładamy na przemian: mięso, cukinie, paprykę, pieczarki i ogórek.
9. Szaszłyki układamy na ryżu.
10. Do garnka wlewamy wodę. 11. Dodajemy ketchup. 12. Następnie dodajemy kostkę rosołową. 13. Doprawiamy chili, oregano. 14. Gotujemy do chwili, kiedy kostka rosołowa się rozpuści.
15. Polewamy sosem mięso. 16. Pieczemy 40 minut w 180 ° C. 17. Danie gotowe. 18. Smacznego.