Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze są dania, kiedy można je przygotować w jednym naczyniu, mięso plus dodatki.
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 65
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 219
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 112
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 65
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 219
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 112
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą oraz przyprawą.
2. Ryż wsypujemy na dno naczynia żaroodpornego, solimy.
3. Cebulę obieramy, drobno kroimy, przekładamy na ryż.
5. Ogórki również kroimy w plastry. 6. Paprykę na większe kawałki. 7. Pieczarki na grubsze plastry. 8. Na wykałaczki od szaszłyków nakładamy na przemian: mięso, cukinie, paprykę, pieczarki i ogórek.
9. Szaszłyki układamy na ryżu.
10. Do garnka wlewamy wodę. 11. Dodajemy ketchup. 12. Następnie dodajemy kostkę rosołową. 13. Doprawiamy chili, oregano. 14. Gotujemy do chwili, kiedy kostka rosołowa się rozpuści.
15. Polewamy sosem mięso. 16. Pieczemy 40 minut w 180 ° C. 17. Danie gotowe. 18. Smacznego.