Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze są dania, kiedy można je przygotować w jednym naczyniu, mięso plus dodatki.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9503
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3004
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6569
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9503
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3004
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6569
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą oraz przyprawą.
2. Ryż wsypujemy na dno naczynia żaroodpornego, solimy.
3. Cebulę obieramy, drobno kroimy, przekładamy na ryż.
5. Ogórki również kroimy w plastry. 6. Paprykę na większe kawałki. 7. Pieczarki na grubsze plastry. 8. Na wykałaczki od szaszłyków nakładamy na przemian: mięso, cukinie, paprykę, pieczarki i ogórek.
9. Szaszłyki układamy na ryżu.
10. Do garnka wlewamy wodę. 11. Dodajemy ketchup. 12. Następnie dodajemy kostkę rosołową. 13. Doprawiamy chili, oregano. 14. Gotujemy do chwili, kiedy kostka rosołowa się rozpuści.
15. Polewamy sosem mięso. 16. Pieczemy 40 minut w 180 ° C. 17. Danie gotowe. 18. Smacznego.