Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla fanów mięsnych dań przygotowaliśmy przepis na szaszłyki z boczku i schabu. Wystarczy kilka prostych składników, aby podkreślić ich smak.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Składniki
Schab umyj, osusz i podziel na kawałki. Z boczkiem zrób tak samo. Jeśli ma grubą skórę, odkrój ją. Części mięsa powinny mieć podobne wielkości. Oprósz solą i pieprzem z każdej strony.
Przygotuj marynatę. Olej wymieszaj z miodem, sosem sojowym, octem winnym i koncentratem. Dopraw rozmarynem i obydwiema paprykami. Obtocz mięso w marynacie i zostaw tak na minimum godzinę. Po tym czasie nakłuj schab i boczek na przemian na długie patyczki. Smaż po 6-8 minut z każdej strony na rozgrzanym grillu.