Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla fanów mięsnych dań przygotowaliśmy przepis na szaszłyki z boczku i schabu. Wystarczy kilka prostych składników, aby podkreślić ich smak.
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9264
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 3019
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1207
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 246
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9264
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 3019
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1207
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 246
Składniki
Schab umyj, osusz i podziel na kawałki. Z boczkiem zrób tak samo. Jeśli ma grubą skórę, odkrój ją. Części mięsa powinny mieć podobne wielkości. Oprósz solą i pieprzem z każdej strony.
Przygotuj marynatę. Olej wymieszaj z miodem, sosem sojowym, octem winnym i koncentratem. Dopraw rozmarynem i obydwiema paprykami. Obtocz mięso w marynacie i zostaw tak na minimum godzinę. Po tym czasie nakłuj schab i boczek na przemian na długie patyczki. Smaż po 6-8 minut z każdej strony na rozgrzanym grillu.