Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla fanów mięsnych dań przygotowaliśmy przepis na szaszłyki z boczku i schabu. Wystarczy kilka prostych składników, aby podkreślić ich smak.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8653
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7240
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4949
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327896
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8653
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7240
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4949
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327896
Składniki
Schab umyj, osusz i podziel na kawałki. Z boczkiem zrób tak samo. Jeśli ma grubą skórę, odkrój ją. Części mięsa powinny mieć podobne wielkości. Oprósz solą i pieprzem z każdej strony.
Przygotuj marynatę. Olej wymieszaj z miodem, sosem sojowym, octem winnym i koncentratem. Dopraw rozmarynem i obydwiema paprykami. Obtocz mięso w marynacie i zostaw tak na minimum godzinę. Po tym czasie nakłuj schab i boczek na przemian na długie patyczki. Smaż po 6-8 minut z każdej strony na rozgrzanym grillu.