Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla fanów mięsnych dań przygotowaliśmy przepis na szaszłyki z boczku i schabu. Wystarczy kilka prostych składników, aby podkreślić ich smak.
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 17
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 55
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 83
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5158
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 129
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 17
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 55
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 83
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5158
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 129
Składniki
Schab umyj, osusz i podziel na kawałki. Z boczkiem zrób tak samo. Jeśli ma grubą skórę, odkrój ją. Części mięsa powinny mieć podobne wielkości. Oprósz solą i pieprzem z każdej strony.
Przygotuj marynatę. Olej wymieszaj z miodem, sosem sojowym, octem winnym i koncentratem. Dopraw rozmarynem i obydwiema paprykami. Obtocz mięso w marynacie i zostaw tak na minimum godzinę. Po tym czasie nakłuj schab i boczek na przemian na długie patyczki. Smaż po 6-8 minut z każdej strony na rozgrzanym grillu.