Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyki z kotlecikami

Szaszłyki z kotlecikami

Autor:

Przepisów i artykułów: 183 Ocena: 1741

Dodano:

Odsłon: 1518

Szaszłyki w nieco innej formie.

Składniki

  • 400 g mięsa
  • 2 jajka
  • ugotowana marchewka
  • ugotowana marchewka
  • 5 łyżek bułki tartej
  • cebula
  • papryka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso wymieszać z jajkami, rozgniecioną marchewką, startą cebulą i posiekaną pietruszką oraz bułką tartą. Formować niewielkie kuleczki z przygotowanej mięsnej masy. Czerwoną cebule obrać i pokroić w talarki. Z papryki usunąć gniazda nasienne, opłukać i pokroić na mniejsze kawałki.
    Nabijać składniki naprzemiennie wcześniej namoczone patyczki.
    Opiekać szaszłyki 10-15 minut na ruszcie grilla lub w piekarniku, aż mięso oraz warzywa zmiękną i się zarumienią.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń