Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten smak ,ten zapach grillowanego mięsa...do tego grillowane warzywa i ulubione sosy. Pyszności.
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 224
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 712
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1415
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 224
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 712
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1415
Składniki
Mięso płuczemy i kroimy w paski 2 cm. Mocno doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowujemy marynatę: Oliwę ,paprykę ,imbir ,gałkę muszkatołową ,curry ,cukier i musztardę mieszamy. Dodajemy do kurczaka ,dokładnie mieszamy z mięsem i wstawiamy na noc do lodówki. Tak przygotowane mięso nabijamy na patyki do szaszłyków i kładziemy na mocno rozgrzanego grilla. Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny.