Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szaszłyki z kurczakiem i boczkiem, w towarzystwie z ogórkiem kiszonym i innymi warzywami ... mniam =)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1012
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 909
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12736
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1012
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 909
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12736
Składniki
Filety z kurczaka umyj i osusz. Następnie przetnij na pół i każdy plaster potnij na duże kostki. Wrzuć pokrojone filety do miski z olejem i obsyp przyprawą do gyrosa. Papryki umyj i wyjmij gniazda nasienne. Pokrój na duże kwadraty takie jak fileta z kurczaka. Cukinię, cebulę, ogórki pokrój na grubsze plastry. Boczek pokrój na duże kwadraty. Każdy ze składników nabijaj na patyczki. Tak przygotowane szaszłyki zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30 minut. Można przykryć je po upieczeniu folią aluminiowa by były soczyste.