Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szaszłyki z kurczakiem i boczkiem, w towarzystwie z ogórkiem kiszonym i innymi warzywami ... mniam =)
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 148
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 74
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 754
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 370
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 148
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 74
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 754
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 370
Składniki
Filety z kurczaka umyj i osusz. Następnie przetnij na pół i każdy plaster potnij na duże kostki. Wrzuć pokrojone filety do miski z olejem i obsyp przyprawą do gyrosa. Papryki umyj i wyjmij gniazda nasienne. Pokrój na duże kwadraty takie jak fileta z kurczaka. Cukinię, cebulę, ogórki pokrój na grubsze plastry. Boczek pokrój na duże kwadraty. Każdy ze składników nabijaj na patyczki. Tak przygotowane szaszłyki zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30 minut. Można przykryć je po upieczeniu folią aluminiowa by były soczyste.