Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szaszłyki z kurczakiem i boczkiem, w towarzystwie z ogórkiem kiszonym i innymi warzywami ... mniam =)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15782
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4769
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 467
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15782
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4769
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 467
Składniki
Filety z kurczaka umyj i osusz. Następnie przetnij na pół i każdy plaster potnij na duże kostki. Wrzuć pokrojone filety do miski z olejem i obsyp przyprawą do gyrosa. Papryki umyj i wyjmij gniazda nasienne. Pokrój na duże kwadraty takie jak fileta z kurczaka. Cukinię, cebulę, ogórki pokrój na grubsze plastry. Boczek pokrój na duże kwadraty. Każdy ze składników nabijaj na patyczki. Tak przygotowane szaszłyki zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30 minut. Można przykryć je po upieczeniu folią aluminiowa by były soczyste.