Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowe, kolorowe szaszłyki do przygotowania w piekarniku i na grillu. Najbardziej lubimy grillować właśnie polędwiczki wieprzowe, bo kurczak jest zbyt delikatny, łopatka/szynka z kolei za twarda.
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 205
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 571
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 205
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 571
Składniki
Polędwiczki myjemy, oczyszczamy z błonek, kroimy na kawałki o szerokości 3cm. Mieszamy je w przyprawach i oleju. Odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 2 godziny. Cebulę obieramy, wraz z cuknią kroimy w plastry. Paprykę kroimy w kawałki.
Na patyki do szaszłyków nadziewamy polędwiczki, cukinię, paprykę i cebulę w dowolnej kolejności.
Całość smarujemy z każdej strony olejem i posypujemy przyprawami.
Szaszłyki grillujemy do zarumienienia.