Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowe, kolorowe szaszłyki do przygotowania w piekarniku i na grillu. Najbardziej lubimy grillować właśnie polędwiczki wieprzowe, bo kurczak jest zbyt delikatny, łopatka/szynka z kolei za twarda.
Polędwiczki myjemy, oczyszczamy z błonek, kroimy na kawałki o szerokości 3cm. Mieszamy je w przyprawach i oleju. Odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 2 godziny. Cebulę obieramy, wraz z cuknią kroimy w plastry. Paprykę kroimy w kawałki.
Na patyki do szaszłyków nadziewamy polędwiczki, cukinię, paprykę i cebulę w dowolnej kolejności.
Całość smarujemy z każdej strony olejem i posypujemy przyprawami.
Szaszłyki grillujemy do zarumienienia.
zdrowe, aromatyczne, szybkie
Odsłon: 13225
Propozycja na delikatnego, bardzo aromatycznego pstrąga, pieczonego w marynac...
Odsłon: 25580
Kruche i soczyste steki w aromatycznej marynacie.
Odsłon: 1979
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kolejne ciasto siostry Anastazji, oczywiście do przepisu...
Odsłon: 31593
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Odsłon: 9533
Przepis dnia
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 274
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kolejne ciasto siostry Anastazji, oczywiście do przepisu...
Odsłon: 31593
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Odsłon: 9533
Przepis dnia
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 274
Składniki
Polędwiczki myjemy, oczyszczamy z błonek, kroimy na kawałki o szerokości 3cm. Mieszamy je w przyprawach i oleju. Odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 2 godziny. Cebulę obieramy, wraz z cuknią kroimy w plastry. Paprykę kroimy w kawałki.
Na patyki do szaszłyków nadziewamy polędwiczki, cukinię, paprykę i cebulę w dowolnej kolejności.
Całość smarujemy z każdej strony olejem i posypujemy przyprawami.
Szaszłyki grillujemy do zarumienienia.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pstrąg z grilla
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Dania główne
Risotto ze szparagami
Dania główne
Krokiety z twarogiem, boczkiem i pieczarkami
Pstrąg z grilla
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 28
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 165