Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie szaszłyki możemy przygotować na Grilla lub upiec w piekarniku
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16246
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4987
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16246
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4987
Składniki
1. Mięso przekładamy do miski, dodajemy obraną drobno pokrojoną jedną cebulę, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz przyprawą do grosa. Następnie dodajemy bułkę tartą, dokładnie mieszamy i robimy małe kuleczki.
2. Warzywa kroimy, ogórki oraz cebulę w plasterki a paprykę w w 2 cm paski. 3. Nadziewamy na wykałaczkę na przemian, najpierw mięsną kuleczkę, następnie cebulę, paprykę oraz ogórka i ponownie powtarzamy. 4. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy 30 minut w 180°C albo układamy na Grillu
5. Danie gotowe, można podać z sosem dowolnym 6. Smacznego