Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyki Zadziorny Zenek

Szaszłyki Zadziorny Zenek

Autor:

Przepisów i artykułów: 775 Ocena: 7836

Dodano:

Odsłon: 510

Takie szaszłyki możemy przygotować na Grilla lub upiec w piekarniku

Składniki

  • 1 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • Jajko
  • Sól
  • 1 łyżka przyprawy do grosa
  • 3 łyżki bułki tartej
  • Papryka czerwona
  • 4 ogórki konserwowe
  • 4 cebule
  • Wykałaczki do szaszłyków
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Szaszłyki Zadziorny Zenek

Przygotowanie

  1. 1. Mięso przekładamy do miski, dodajemy obraną drobno pokrojoną jedną cebulę, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz przyprawą do grosa. Następnie dodajemy bułkę tartą, dokładnie mieszamy i robimy małe kuleczki.

  2. 2. Warzywa kroimy, ogórki oraz cebulę w plasterki a paprykę w w 2 cm paski.
    3. Nadziewamy na wykałaczkę na przemian, najpierw mięsną kuleczkę, następnie cebulę, paprykę oraz ogórka i ponownie powtarzamy.
    4. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy 30 minut w 180°C albo układamy na Grillu

  3. 5. Danie gotowe, można podać z sosem dowolnym
    6. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ElMar 27 maja Szaszłyki wyglądają smakowicie:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 25 maja "Przez twe oczy, twe oczy zielone, oszalałem" ;p

Biorę wszystko na grilla i disco-polo na FULL :D
Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń