Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowe, zaskakujące szaszłyki mogą być hitem na imprezach.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8202
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1182
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9972
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4557
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 597
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8202
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1182
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9972
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4557
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 597
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy i doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka. 2. Na każdym plasterku układamy wzdłuż mięsa pasek mozzarelli, pasek papryki oraz ogórka.
3. Zwijamy każdy kawałek mięsa w roladkę, układamy poziomo, ciasno koło siebie i wbijamy pionowo 4 wykałaczki do szaszłyków.
4. Następnie kroimy na cztery pionowo części.
5. Panierujemy w mące, w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej. 6. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.
7. Podajemy z ulubionym sosem. 8. Smacznego.