Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na kotlety z piersi indyczej w aromatycznej, bezglutenowej, amarantusowej panierce.
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 418
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2813
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1962
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 7103
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 418
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2813
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1962
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 7103
Składniki
Umytą i osuszoną pierś indyczą dzielimy na sznycle i rozbijamy je delikatnie tłuczkiem przez folię spożywczą (aby uniknąć rozpryskiwania i rozdarcia mięsa). Tak rozbite sznycle oprószamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i nacieramy przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy szczyptę soli, pieprz oraz zioła prowansalskie i mieszamy wszystko energicznie widelcem lub trzepaczką. Sznycle obtaczamy w mące gryczanej, następnie w jajku, a na koniec w ekspandowanym amarantusie.
Sznycle smażymy z obu stron na dobrej jakości oleju rzepakowym na delikatnie złoty kolor. Usmażone sznycle odsączamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja proponuję ziemniaki i pieczone buraczki. Życzę smacznego! :)