Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na kotlety z piersi indyczej w aromatycznej, bezglutenowej, amarantusowej panierce.
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 876
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 115
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 223
Polecam, pychota.
Odsłon: 501
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 296
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 876
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 115
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 223
Polecam, pychota.
Odsłon: 501
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 296
Składniki
Umytą i osuszoną pierś indyczą dzielimy na sznycle i rozbijamy je delikatnie tłuczkiem przez folię spożywczą (aby uniknąć rozpryskiwania i rozdarcia mięsa). Tak rozbite sznycle oprószamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i nacieramy przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy szczyptę soli, pieprz oraz zioła prowansalskie i mieszamy wszystko energicznie widelcem lub trzepaczką. Sznycle obtaczamy w mące gryczanej, następnie w jajku, a na koniec w ekspandowanym amarantusie.
Sznycle smażymy z obu stron na dobrej jakości oleju rzepakowym na delikatnie złoty kolor. Usmażone sznycle odsączamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja proponuję ziemniaki i pieczone buraczki. Życzę smacznego! :)