Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-12-2023
Smakuje wybornie, smaczny dodatek do niedzielnego obiadu.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12915
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8024
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 294
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2177
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 701
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12915
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8024
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 294
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2177
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 701
Składniki
Wykonanie farszu: Pieczarki, paprykę dokładnie oczyścić i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło klarowane, wsypać składniki, przyprawić do smaku maggi, solą i pieprzem. Przykryć i dusić około 20 minut, następnie odparować wodę i odstawić do ostudzenia. Wykonanie masy mięsnej: Mięso dokładnie opłukać, zmielić przez maszynkę dodając pomiędzy oczyszczony czosnek. Do zmielonego mięsa dodać namoczoną i dobrze odciśniętą bułkę, wbić jajka i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić masę, na dłoni formować zgrabne placuszki, faszerować przygotowanym farszem i dobrze zwinąć aby powstał zgrabny sznycel. Na patelni rozgrzać olej wyłożyć przygotowane sznycle i smażyć na niezbyt dużym ogniu z obu stron na złoty kolor. SMACZNEGO.