Do góry

Dania główne Przepis na:

Sznycelki ze szpinakiem w płatkach owsianych

Sznycelki ze szpinakiem w płatkach owsianych

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1743

Dodano:

Odsłon: 6468

Zdrowy i dietetyczny posiłek

Składniki

  • 200g mięsa mielonego z indyka
  • 6 kulek szpinaku mrożonego (lub świeży)
  • cebula dymka - część zielona i biała
  • sól, pieprz, wegeta 1/2 łyżeczki
  • ząbek czosnku
  • ok 5 łyżek płatków owsianych
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sznycelki ze szpinakiem w płatkach owsianych

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek drobno siekamy.

    Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy, dodajemy czosnek, cebulę - część białą,

    sól i pieprz, chwilę smażymy.

    Mięso mieszamy z wegetą, zieloną dymką i gotowym szpinakiem.

    W rękach formujemy kulki, które obtaczamy w płatkach owsianych.

    Sznycelki układamy na patelni, spłaszczamy delikatnie.

    Smażymy z dwóch stron na rumiano.

    Gotowe :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ayesha 12 lipca 2013 Zapomniałaś wpisać płatki owsiane do listy składników :) A sznycelki wyglądają pysznie, na pewno wypróbuję!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń