Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne sznycle czyli kotlety mielone, które są proste w wykonaniu.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 139
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4201
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8668
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 139
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4201
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8668
Składniki
Kajzerki namaczamy w wodzie aż zmiękną czyli około 20 minut. Gdy kajzerka będzie już miękka, odsączamy od niej wodę, jednak gdy poczujemy jeszcze większe grudki, zostawmy ją jeszcze na kilka minut.
Kajzerki namaczamy w wodzie aż zmiękną czyli około 20 minut. Gdy kajzerka będzie już miękka, odsączamy od niej wodę, jednak gdy poczujemy jeszcze większe grudki, zostawmy ją jeszcze na kilka minut.
Kajzerki namaczamy w wodzie aż zmiękną czyli około 20 minut. Gdy kajzerka będzie już miękka, odsączamy od niej wodę, jednak gdy poczujemy jeszcze większe grudki, zostawmy ją jeszcze na kilka minut.
Mięso mielone przekładamy do dużej miski, aby móc je swobodnie wymieszać z jajkami, dobrze odsączoną bułką, oraz przyprawami do mięsa mielonego, ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Po dokładnym wymieszaniu składników formujemy kulki które następnie lekko przyduszamy z dwóch stron, najlepiej aby sznycle miały grubości około 2 cm. Następnie obtaczamy je w bułce tartej.
Mięso mielone przekładamy do dużej miski, aby móc je swobodnie wymieszać z jajkami, dobrze odsączoną bułką, oraz przyprawami do mięsa mielonego, ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Po dokładnym wymieszaniu składników formujemy kulki które następnie lekko przyduszamy z dwóch stron, najlepiej aby sznycle miały grubości około 2 cm. Następnie obtaczamy je w bułce tartej.
Mięso mielone przekładamy do dużej miski, aby móc je swobodnie wymieszać z jajkami, dobrze odsączoną bułką, oraz przyprawami do mięsa mielonego, ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Po dokładnym wymieszaniu składników formujemy kulki które następnie lekko przyduszamy z dwóch stron, najlepiej aby sznycle miały grubości około 2 cm. Następnie obtaczamy je w bułce tartej.
Obtoczone sznycle w bułce tartej smażymy na rozgrzanej patelni z olejem, z obu stron aż każda z nich będzie przyrumieniona i lekko brązowa. Smacznego.
Obtoczone sznycle w bułce tartej smażymy na rozgrzanej patelni z olejem, z obu stron aż każda z nich będzie przyrumieniona i lekko brązowa. Smacznego.
Obtoczone sznycle w bułce tartej smażymy na rozgrzanej patelni z olejem, z obu stron aż każda z nich będzie przyrumieniona i lekko brązowa. Smacznego.