Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsze sznycle które wam przedstawiam przygotowałam trochę inaczej jak zwykle. Mięso drobiowe nie zmieliłam tylko drobno posiekałam , połączyłam z przyprawami, żółtkami, odciśniętą bułką oraz ubitą pianą z białek. Sznycle wyszły pyszne, podałam z ulubioną sałatką. Polecam .
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12355
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13241
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5511
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12355
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13241
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5511
Składniki
Umytą i osuszoną pierś kurczaka posiekać w drobną kostkę. Do kurczaka dodać namoczone w mleku i dobrze odciśnięte kajzerki. Dodać masło , surowe żółtka oraz przyprawy. Wszystko wymieszać i połączyć z ubitą pianą z białek. Po dokładnym wymieszaniu formować sznycle , obtaczać je w bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Podawać z ulubioną surówką ,oprószone posiekanym koperkiem i natką pietruszki.
Mięso + żółtka+ odciśnięte kajzerki + przyprawy.
Po wymieszaniu połączyć z pianą z białek.
Uformowane panierować w bułce tartej.
Smażyć na złoty kolor na dobrze rozgrzanym oleju.
Gotowe do podania.