Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące kotlety schabowe w ziarnach podane z aromatycznymi duszonymi grzybami leśnymi stanowią ciekawą propozycję obiadową.
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 954
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 77
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 459
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 151
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 954
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 77
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 459
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 151
Składniki
Sos grzybowy: Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na maśle, dodajemy oczyszczone grzyby i lekko solimy. Dusimy na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając, około godziny, grzyby powinny mocno odparować. Grzyby doprawiamy do smaku solą, pieprzem, pieprzem ziołowym sokiem z cytryny oraz lubczykiem. Kotlety: Plastry schabu oprószamy solą i pieprzem. Na jednym talerzu rozmącamy jajka. Na drugi wsypujemy krupczatkę, a na trzeci płatka i ziarna. Kotlety najpierw panierujemy w mące, następnie w jajku, a następnie w płatkach. Tak przygotowane kotlety smażymy na klarowanym maśle. Kotlety podajemy z sosem grzybowym i ziemniakami lub kaszą.