Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące kotlety schabowe w ziarnach podane z aromatycznymi duszonymi grzybami leśnymi stanowią ciekawą propozycję obiadową.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 18
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 76
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 18
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 76
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Składniki
Sos grzybowy: Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na maśle, dodajemy oczyszczone grzyby i lekko solimy. Dusimy na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając, około godziny, grzyby powinny mocno odparować. Grzyby doprawiamy do smaku solą, pieprzem, pieprzem ziołowym sokiem z cytryny oraz lubczykiem. Kotlety: Plastry schabu oprószamy solą i pieprzem. Na jednym talerzu rozmącamy jajka. Na drugi wsypujemy krupczatkę, a na trzeci płatka i ziarna. Kotlety najpierw panierujemy w mące, następnie w jajku, a następnie w płatkach. Tak przygotowane kotlety smażymy na klarowanym maśle. Kotlety podajemy z sosem grzybowym i ziemniakami lub kaszą.