Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite sznycle z indyka to proporcja na rewelacyjny obiad, sznycle są delikatne i soczyste, mają chrupiącą panierkę i pachną masłem.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 201
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2488
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 189
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 222
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 201
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2488
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 189
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 222
Składniki
Filet opłukaj, osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na kotlety, w poprzek włókien. Każdy z nich rozbij delikatnie i posyp solą, pieprzem i przyprawą do indyka.
Przygotuj trzy tacki do jednej wsyp mąkę, do drugiej wbij jajka i wlej mleko i rozbij widelcem a do trzeciej wsyp bułkę tartą.
Kotlety panieruj kolejno w mące, jajku i bułce. Na patelni rozgrzej masło klarowane i smaż kotlety po kilka minut z każdej strony na złoty kolor, kotlety wyjmuj na ręcznik papierowy, by odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Sznycle podawaj skroplone sokiem z cytryny z ziemniakami i surówką. Polecam na niedzielny lub świąteczny obiad.