Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone szparagi jako dodatek do mięsa lub samodzielne danie, w wersji lekko słodkawej.
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21605
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21605
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Składniki
Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końce, nie trzeba obierać. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić szparagi, dodać pozostałe składniki, skropić sokiem z cytryny (orzeszki wcześniej uprażyć na suchej patelni). Smażyć kilka minut. Grubsze szparagi podlewamy około 100 ml wody, przyprawiamy, dodajemy rodzynki, po odparowaniu dolewamy oliwę, na koniec orzeszki. Tak przygotowane szparagi od razu podawać na przykład ze smażonymi polędwiczkami wieprzowymi.