Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone szparagi jako dodatek do mięsa lub samodzielne danie, w wersji lekko słodkawej.
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 87
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 172
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 760
Polecam, pychota.
Odsłon: 450
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 253
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 87
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 172
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 760
Polecam, pychota.
Odsłon: 450
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 253
Składniki
Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końce, nie trzeba obierać. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić szparagi, dodać pozostałe składniki, skropić sokiem z cytryny (orzeszki wcześniej uprażyć na suchej patelni). Smażyć kilka minut. Grubsze szparagi podlewamy około 100 ml wody, przyprawiamy, dodajemy rodzynki, po odparowaniu dolewamy oliwę, na koniec orzeszki. Tak przygotowane szparagi od razu podawać na przykład ze smażonymi polędwiczkami wieprzowymi.