Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone szparagi jako dodatek do mięsa lub samodzielne danie, w wersji lekko słodkawej.
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114612
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 7406
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114612
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 7406
Składniki
Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końce, nie trzeba obierać. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić szparagi, dodać pozostałe składniki, skropić sokiem z cytryny (orzeszki wcześniej uprażyć na suchej patelni). Smażyć kilka minut. Grubsze szparagi podlewamy około 100 ml wody, przyprawiamy, dodajemy rodzynki, po odparowaniu dolewamy oliwę, na koniec orzeszki. Tak przygotowane szparagi od razu podawać na przykład ze smażonymi polędwiczkami wieprzowymi.