Do góry

Dania główne Przepis na:

Szparagi z makaronem

Szparagi z makaronem

Autor:

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 83

Dodano:

Odsłon: 2460

Smaczne wiosenne danie. Bardzo łatwe i szybkie do wykonania. Praktycznie można wyrobić się ww czasie gotowania makaronu :)

Składniki

  • 500g makaronu
  • 150g wędzonego boczku
  • 150g startego parmezanu
  • pęczek szparagów
  • 4 ząbki czosnku
  • pęczek szczypiorku
  • 4 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • papryka
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Szparagi z makaronem

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z zaleceniem producenta. Boczek kroimy w około dwu centymetrowe plasterki. Odłamujemy lub odcinamy twarde końcówki szparagów. Kroimy szparagi kroimy ukośnie na 1.5 - 2 cm kawałki, szczypiorek na troszkę większe kawałeczki. Czosnek drobno siekamy.

  2. Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki oleju i wsypujemy boczek. Doprawiamy pieprzem i papryką. Smażymy około 3 minut. Dodajemy szparagi i czosnek i jeszcze smażymy 3 minuty.

  3. Ugotowany makaron rozkładamy na talerzach. Dodajemy usmażony boczek ze szparagami. Posypujemy parmezanem i szczypiorkiem. Na koniec życzymy smacznego i zajadamy się :)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń