Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne wiosenne danie. Bardzo łatwe i szybkie do wykonania. Praktycznie można wyrobić się ww czasie gotowania makaronu :)
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 14
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 142
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 14
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 142
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z zaleceniem producenta. Boczek kroimy w około dwu centymetrowe plasterki. Odłamujemy lub odcinamy twarde końcówki szparagów. Kroimy szparagi kroimy ukośnie na 1.5 - 2 cm kawałki, szczypiorek na troszkę większe kawałeczki. Czosnek drobno siekamy.
Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki oleju i wsypujemy boczek. Doprawiamy pieprzem i papryką. Smażymy około 3 minut. Dodajemy szparagi i czosnek i jeszcze smażymy 3 minuty.
Ugotowany makaron rozkładamy na talerzach. Dodajemy usmażony boczek ze szparagami. Posypujemy parmezanem i szczypiorkiem. Na koniec życzymy smacznego i zajadamy się :)