Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, sezon szparagowy w pełni, więc tym razem propozycja na pyszny obiad, ze szparagami i makaronem w roli głównej. Danie jest proste w przygotowaniu, bardzo smaczne i sytne. Polecam wypróbować przepis.
Z umytych szparagów odłamuję palcami zdrewniałą końcówkę i wyrzucam, a resztę kroję w kilkucentymetrowe kawałki.
Czosnek drobniutko kroję, cebulę kroję w drobną kostkę i dodaję do czosnku.
Ser kroję w kostkę lub kruszę.
Teraz w rondlu na rozgrzanym maśle podsmażam cebulę z czosnkiem, przez około 2 minuty. Następnie dodaję makaron, mieszam i smażę jeszcze około 1 minuty.
Dodaję bulion, mieszam i gotuję pod przykryciem, od momentu zagotowania gotuję około 5 minut.
Następnie dodaję szparagi i całość gotuję pod przykryciem około 10 minut, do miękkości szparagów, podczas gotowania od czasu do czasu mieszam.
Jeżeli zanim szparagi będą miękkie, a makaron wchłonie cały bulion, to trzeba dolać odrobinę buliony aby makaron nie przywierał do dna garnka i nadal gotować do miękkości szparagów.
Gdy szparagi są już miękkie, dodaję natkę pietruszki, ser feta, doprawiam solą i pieprzem, mieszam i zakręcam grzanie – danie jest gotowe.
Danie jest gotowe, życzę smacznego.
Pozdrawiam Babcia Ewa
Przepis dnia
Pyszna i łatwa w robieniu zapiekanka
Odsłon: 6106
Przepis improwizowany, ale efekt pyszka. Po prostu zapomniałam kupić mięso na...
Odsłon: 274
Domowe kuleczki o smaku Kinder Czekolady. Spróbujcie!
Odsłon: 41
Orzeźwiająca babka bez pieczenia z kolorowych galaretek idealna na upalne dni...
Odsłon: 347
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 361
Pyszny i szybki sposób na deser.Wystarczy ubić śmietanę Śnieżkę dodać owoce,...
Odsłon: 356
Domowe kuleczki o smaku Kinder Czekolady. Spróbujcie!
Odsłon: 41
Orzeźwiająca babka bez pieczenia z kolorowych galaretek idealna na upalne dni...
Odsłon: 347
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 361
Pyszny i szybki sposób na deser.Wystarczy ubić śmietanę Śnieżkę dodać owoce,...
Odsłon: 356
Składniki
Z umytych szparagów odłamuję palcami zdrewniałą końcówkę i wyrzucam, a resztę kroję w kilkucentymetrowe kawałki. Czosnek drobniutko kroję, cebulę kroję w drobną kostkę i dodaję do czosnku. Ser kroję w kostkę lub kruszę.
Teraz w rondlu na rozgrzanym maśle podsmażam cebulę z czosnkiem, przez około 2 minuty. Następnie dodaję makaron, mieszam i smażę jeszcze około 1 minuty. Dodaję bulion, mieszam i gotuję pod przykryciem, od momentu zagotowania gotuję około 5 minut. Następnie dodaję szparagi i całość gotuję pod przykryciem około 10 minut, do miękkości szparagów, podczas gotowania od czasu do czasu mieszam. Jeżeli zanim szparagi będą miękkie, a makaron wchłonie cały bulion, to trzeba dolać odrobinę buliony aby makaron nie przywierał do dna garnka i nadal gotować do miękkości szparagów. Gdy szparagi są już miękkie, dodaję natkę pietruszki, ser feta, doprawiam solą i pieprzem, mieszam i zakręcam grzanie – danie jest gotowe. Danie jest gotowe, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa
Przepisy Dania główne
Dania główne
Młode ziemniaki zapiekane w rękawie
Dania główne
Kotlety z uda kurczaka.
Dania główne
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym
Dania główne
Zapiekanka z chleba tostowego
Młode ziemniaki zapiekane w rękawie
Przepis na młode ziemniaki zapiekane w rękawie z ziołami.
Odsłon: 4
Kotlety z uda kurczaka.
Jeśli nie lubisz spędzać dużo czasu w kuchni to jest idealna propozycja dla C...
Odsłon: 8