Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, sezon szparagowy w pełni, więc tym razem propozycja na pyszny obiad, ze szparagami i makaronem w roli głównej. Danie jest proste w przygotowaniu, bardzo smaczne i sytne. Polecam wypróbować przepis.
Prosty , szybki i smaczny deserek , który przygotujecie w kilka minut. Polecam
Odsłon: 258
Prościej już się nie da, wyśmienity domowy chlebek.
Odsłon: 980
Prosty , szybki i smaczny deserek , który przygotujecie w kilka minut. Polecam
Odsłon: 258
Prościej już się nie da, wyśmienity domowy chlebek.
Odsłon: 980
Składniki
Z umytych szparagów odłamuję palcami zdrewniałą końcówkę i wyrzucam, a resztę kroję w kilkucentymetrowe kawałki. Czosnek drobniutko kroję, cebulę kroję w drobną kostkę i dodaję do czosnku. Ser kroję w kostkę lub kruszę.
Teraz w rondlu na rozgrzanym maśle podsmażam cebulę z czosnkiem, przez około 2 minuty. Następnie dodaję makaron, mieszam i smażę jeszcze około 1 minuty. Dodaję bulion, mieszam i gotuję pod przykryciem, od momentu zagotowania gotuję około 5 minut. Następnie dodaję szparagi i całość gotuję pod przykryciem około 10 minut, do miękkości szparagów, podczas gotowania od czasu do czasu mieszam. Jeżeli zanim szparagi będą miękkie, a makaron wchłonie cały bulion, to trzeba dolać odrobinę buliony aby makaron nie przywierał do dna garnka i nadal gotować do miękkości szparagów. Gdy szparagi są już miękkie, dodaję natkę pietruszki, ser feta, doprawiam solą i pieprzem, mieszam i zakręcam grzanie – danie jest gotowe. Danie jest gotowe, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa