Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykłe jajko sadzone podane w niezwyczajny sposób.....
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6081
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9084
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8540
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5881
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6081
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9084
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8540
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5881
Składniki
Szparagi umyć, odciąć twarde końce, ew. obrać (zaczynająć ok. 3-4 cm poniżej główki). Ja nie obierałam gdyż trafiłam na świeże, młode łodyżki.
Szparagi ugotować na parze ok 5-8 minut.
Jajka usmażyć na maśle. Najlepiej, nie doprowadzać do ścięcia żółtek. Posypać solą i pieprzem.
Na talerz wyłożyć gorące szparagi, dodać kilka płatków masła, posypać solą. Na wierzch położyć usmażone jajko. Posypać startym serem.
Smacznego :)