Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ugotowany z marynowanej wieprzowiny w słoiku gulasz po węgiersku z pieczarkami, cebulą i papryką, podany z ugotowanymi kluskami Szpecle.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4184
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 288
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 790
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3645
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 749
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4184
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 288
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 790
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3645
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 749
Składniki
Pokrojone cebule w ćwierć plastry, pieczarki i paprykę pokrojoną w kawałki doprawiamy solą i pieprzem, smażymy na patelni z tłuszczem do ich miękkości. W między czasie wyjmujemy mięso ze słoika, rozdrabniamy je i umieszczamy w garnku razem z sosem ze słoika. Do rozdrobionego mięsa dodajemy usmażone warzywa z patelni i pomidory. Całość mieszamy i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu 10 minut od momentu wrzenia. Po tym czasie dodajemy pokrojoną natkę pietruszki i koper, zagęszczamy mąką i zabielamy śmietaną. Gotowy sos gotujemy jeszcze 5 minut na małym ogniu. W między czasie gotujemy Szpecle. Ugotowany gulasz podajemy z kluskami Szpecle. Smacznego !!!