Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak z sosem z czterech serów idealnie do siebie pasują.
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 267
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 144
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 166
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 267
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 144
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 166
Składniki
Pokroiłam dwa ząbki czosnku na plasterki a cebulę w kostkę. Najpierw zeszkliłam na patelni z łyżką oliwy cebulę i dodałam czosnek. Gdy czosnek zacznie ładnie pachnieć ale będzie ledwo rumiany można dodać rozmrożony szpinak. Do szpinaku wrzuciłam po kawałku sera- serków topionych używam jako zamiennika śmietany, ma takie same właściwości- ułatwia tworzenie jednolitego sosu.
Gdy sery się roztopią wyłączyłam ogień. Dodałam startej gałki, pieprz, sól do smaku- uwaga szpinak "słonieje". Dodałam jeszcze przeciśnięty ząbek czosnku.
Sos wyłożyłam na ugotowanym makaronie, całość obsypałam łupkami parmezanu, posypałam pieprzem i skropiłam oliwą. Smacznego :)