Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak z sosem z czterech serów idealnie do siebie pasują.
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2498
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 466
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 1334
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 716
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2498
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 466
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 1334
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 716
Składniki
Pokroiłam dwa ząbki czosnku na plasterki a cebulę w kostkę. Najpierw zeszkliłam na patelni z łyżką oliwy cebulę i dodałam czosnek. Gdy czosnek zacznie ładnie pachnieć ale będzie ledwo rumiany można dodać rozmrożony szpinak. Do szpinaku wrzuciłam po kawałku sera- serków topionych używam jako zamiennika śmietany, ma takie same właściwości- ułatwia tworzenie jednolitego sosu.
Gdy sery się roztopią wyłączyłam ogień. Dodałam startej gałki, pieprz, sól do smaku- uwaga szpinak "słonieje". Dodałam jeszcze przeciśnięty ząbek czosnku.
Sos wyłożyłam na ugotowanym makaronie, całość obsypałam łupkami parmezanu, posypałam pieprzem i skropiłam oliwą. Smacznego :)