Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny dodatek do obiadu.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2219
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1313
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 487
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3484
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1104
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2219
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1313
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 487
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3484
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1104
Składniki
Liscie szpinaku umyc, wrzucic do wrzacej wody i krotko obgotowac (ok 3 minut). Odcedzic i zostawic do wystygniecia. Po tym czasie odcisnac reka z nadmiaru wody, i bardzo drobno posiekac. Do rondelka wlac olej, dodac posiekany czosnek i smazyc na wolniutkim ogniu ok 1 minuty (az czosnek "pusci" zapach). wlozyc posiekany szpinak i chwile podsmazyc razem, ciagle mieszajac. Po ok minucie dodac make, wymieszac i smazyc razem ok 30 sekund. Zalac szpinak mlekiem, dodac sol i gotowac na wolnym ogniu ok 5 minut czesto mieszac.
W miseczce ubic jajko widelcem, dodac je do masy szpinakowej, dobrze wymieszac i gotowac razem ok 3 minut, ciagle mieszajac. Podawac z pieczonym miesem, kielbaskami lub kotletami.