Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny dodatek do obiadu.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3749
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 378
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 697
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3749
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 378
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 697
Składniki
Liscie szpinaku umyc, wrzucic do wrzacej wody i krotko obgotowac (ok 3 minut). Odcedzic i zostawic do wystygniecia. Po tym czasie odcisnac reka z nadmiaru wody, i bardzo drobno posiekac. Do rondelka wlac olej, dodac posiekany czosnek i smazyc na wolniutkim ogniu ok 1 minuty (az czosnek "pusci" zapach). wlozyc posiekany szpinak i chwile podsmazyc razem, ciagle mieszajac. Po ok minucie dodac make, wymieszac i smazyc razem ok 30 sekund. Zalac szpinak mlekiem, dodac sol i gotowac na wolnym ogniu ok 5 minut czesto mieszac.
W miseczce ubic jajko widelcem, dodac je do masy szpinakowej, dobrze wymieszac i gotowac razem ok 3 minut, ciagle mieszajac. Podawac z pieczonym miesem, kielbaskami lub kotletami.