Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny dodatek do obiadu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5624
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27587
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5624
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27587
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
Liscie szpinaku umyc, wrzucic do wrzacej wody i krotko obgotowac (ok 3 minut). Odcedzic i zostawic do wystygniecia. Po tym czasie odcisnac reka z nadmiaru wody, i bardzo drobno posiekac. Do rondelka wlac olej, dodac posiekany czosnek i smazyc na wolniutkim ogniu ok 1 minuty (az czosnek "pusci" zapach). wlozyc posiekany szpinak i chwile podsmazyc razem, ciagle mieszajac. Po ok minucie dodac make, wymieszac i smazyc razem ok 30 sekund. Zalac szpinak mlekiem, dodac sol i gotowac na wolnym ogniu ok 5 minut czesto mieszac.
W miseczce ubic jajko widelcem, dodac je do masy szpinakowej, dobrze wymieszac i gotowac razem ok 3 minut, ciagle mieszajac. Podawac z pieczonym miesem, kielbaskami lub kotletami.