Dania główne Przepis na:
Sztuka mięsa z grilla

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 2010
Dodano: 27.05.2010
Odsłon: 39882
Składniki
- steki wołowe
- kurczak w kawałkach
- karczek
- schab z kością lub bez
- sól
- pieprz
- musztarda, ketchup, sosy do mięs
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Na grill można położyć praktycznie każdy rodzaj mięsa. Co kto lubi. Świeże pieczywo lub pieczone ziemniaki lub warzywa znakomicie pasują jako dodatek. Marynatę do mięs każdy robi inaczej, ja osobiście nie marynuję mięsa do grilla ponieważ po upieczeniu każda osoba używa innych sosów, musztard i ketchupów każdy według własnego upodobania.
Komentarze do przepisu (6)

kstr54 01 maja 2012Zgłoś do usunięcia
szalu w tym przepisie nie ma! hmmm a moze to spozniony zart prima-prylisowy!3 Kto głosował? | Odpowiedz

alicja 03 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Piękny widok,uwielbiam1 Kto głosował? | Odpowiedz

oliwia_winna 29 maja 2010Zgłoś do usunięcia
przepraszam, ale czy to miał być żart ???1 Kto głosował? | Odpowiedz

RENIA730 28 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Chyba zapomniałeś wpisać przepis ? Może masz jakiś wspaniały sposób marynowania mięsa przed pieczeniem, łączenia mięsa z ciekawymi dodatkami, a może masz opracowany jakiś oryginalny sosik do mięś grilowanych ? Bo narazie widzę tylko listę zakupów i to niedokończoną.3 Kto głosował? | Odpowiedz

LenaMS 28 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Oj wprosiłabym się, wprosiła... A mój mąż jeszcze chętniej na takiego steka ;o)1 Kto głosował? | Odpowiedz

mari 27 maja 2010Zgłoś do usunięcia
W tym roku po raz pierwszy (nie wiedziec czemu (?)) pitrasiłam żeberka. Wyszły rewelacyjnie. Też bym podrzuciła na Twój ruszt ;) Pozdrawiam!1 Kto głosował? | Odpowiedz