Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie mamy za wiele czasu, a mamy ochotę na domową pizzę, to ten przepis jest doskonały!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9555
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 190
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20822
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9555
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 190
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20822
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, paprykę i szynkę w kostkę. Oliwki przekroić na połówki. Serek pleśniowy pokroić w plasterki, a ser żółty zetrzeć na grubych oczkach.
Ciasto rozłożyć na wyłożonej pergaminem blasze. Posmarować lekko ketchupem i posypać suszoną bazylią i oregano i 1/3 sera żółtego.
Na ciasto położyć szynkę, następnie cebulę, paprykę, oliwki, salami w plasterkach, następnie ser pleśniowy i wszystko posypać pozostałym żółtym serem. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku - ok 180-200 stopni ok 20 minut. (należy kontrolować pieczenie, bo łatwo może się przypalić) SMACZNEGO!