Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zupa, gęsta i pożywna.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Składniki
Bulion wlej do garnka i zagotuj. Następnie wlej przecier pomidorowy i dokładnie wymieszaj.
Łyżką odmierz trochę zupy do kubka i rozprowadź w nim koncentrat pomidorowy. Następnie wlej spowrotem do garnka i wymieszaj.
Gdy zupa się dobrze zagotuje, dodaj śmietanę, mieszając ją wcześniej w szklance z niewielką ilością zupy (dzięki temu na pewno sie nie zważy) . Dopraw do smaku.
Do gorącej zupy dodaj cały ryż, wymieszaj i zakryj pokrywką. Odstaw na jakiś czas, dzięki temu ryż spęcznieje, a zupa będzie bardzo gęsta.
Podając posyp koperkiem, pietruszką lub bazylią.