Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zupa, gęsta i pożywna.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10134
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2757
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1874
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 724
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3981
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10134
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2757
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1874
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 724
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3981
Składniki
Bulion wlej do garnka i zagotuj. Następnie wlej przecier pomidorowy i dokładnie wymieszaj.
Łyżką odmierz trochę zupy do kubka i rozprowadź w nim koncentrat pomidorowy. Następnie wlej spowrotem do garnka i wymieszaj.
Gdy zupa się dobrze zagotuje, dodaj śmietanę, mieszając ją wcześniej w szklance z niewielką ilością zupy (dzięki temu na pewno sie nie zważy) . Dopraw do smaku.
Do gorącej zupy dodaj cały ryż, wymieszaj i zakryj pokrywką. Odstaw na jakiś czas, dzięki temu ryż spęcznieje, a zupa będzie bardzo gęsta.
Podając posyp koperkiem, pietruszką lub bazylią.