Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zupa, gęsta i pożywna.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 256
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 256
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Bulion wlej do garnka i zagotuj. Następnie wlej przecier pomidorowy i dokładnie wymieszaj.
Łyżką odmierz trochę zupy do kubka i rozprowadź w nim koncentrat pomidorowy. Następnie wlej spowrotem do garnka i wymieszaj.
Gdy zupa się dobrze zagotuje, dodaj śmietanę, mieszając ją wcześniej w szklance z niewielką ilością zupy (dzięki temu na pewno sie nie zważy) . Dopraw do smaku.
Do gorącej zupy dodaj cały ryż, wymieszaj i zakryj pokrywką. Odstaw na jakiś czas, dzięki temu ryż spęcznieje, a zupa będzie bardzo gęsta.
Podając posyp koperkiem, pietruszką lub bazylią.