Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna potrawka z kurczaka z papryką, to świetna propozycja na obiad lub jako danie na ciepło na imprezę lub prywatkę. Możesz ją podać z pieczywem np. bagietką czosnkową lub ryżem .
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11058
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6341
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5407
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13312
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5075
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11058
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6341
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5407
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13312
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5075
Składniki
Filety opłukaj, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę, posyp przyprawą do kurczaka i wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej dodaj obraną i pokrojoną w paski cebulę, chwilę podsmaż dodaj czosnek, kurczaka, posyp solą, pieprzem i papryką, podsmaż kilka minut.
Dodaj pokrojone w kostkę papryki, przecier pomidorowy podsmaż 2-3 minuty i podlej wodą. Gdy kurczak będzie miękki zagęść mąką i śmietaną aby uzyskać ulubioną konsystencję. W razie potrzeby podlej wodą żeby potrawka się nie przypaliła i jeszcze chwilę podduś na małym ogniu. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podaj z ulubionymi dodatkami.