Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sałatka właściwie do przygotowania o każdej porze roku, choć najlepsza, rzecz jasna, z pachnących warzyw z własnej hodowli w sezonie. Na zdjęciu wykonana z podanych składników, ale to tylko jedna z wariacji. Można dodać fetę, cebulę itd.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 169
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1219
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 169
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1219
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13328
Składniki
Sałatę porwać na niewielkie kawałki. Pomidor i ogórek i pokroić w półtalarki, paprykę w większą kostkę.
Sos: z oliwą rozmieszać bazylię, doprawić solą i pieprzem. Poczekać chwilkę, żeby bazylia nasiąknęła oliwą.
Tuż przed podaniem sos dodać do warzyw, wymieszać. Pod wpływem soli warzywa puszczą sok, więc sosu będzie całkiem sporo.
Doskonała jako dodatek do obiadu, ale też do wędlin i chleba.
Smacznego.