Do góry

Dania główne Przepis na:

Szybka sałatka

Szybka sałatka

Autor:

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 2282

Dodano:

Odsłon: 18918

Szybka sałatka właściwie do przygotowania o każdej porze roku, choć najlepsza, rzecz jasna, z pachnących warzyw z własnej hodowli w sezonie. Na zdjęciu wykonana z podanych składników, ale to tylko jedna z wariacji. Można dodać fetę, cebulę itd.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Sałatę porwać na niewielkie kawałki. Pomidor i ogórek i pokroić w półtalarki, paprykę w większą kostkę.

  2. Sos: z oliwą rozmieszać bazylię, doprawić solą i pieprzem. Poczekać chwilkę, żeby bazylia nasiąknęła oliwą.

  3. Tuż przed podaniem sos dodać do warzyw, wymieszać. Pod wpływem soli warzywa puszczą sok, więc sosu będzie całkiem sporo.

  4. Doskonała jako dodatek do obiadu, ale też do wędlin i chleba.

  5. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 04 sierpnia 2012 ...przeciez napisane jest ..z wlasnej hodowli,wiec o co chodzi ???

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

helen4 27 grudnia 2011 i wszystko kupione w "sklepie chemicznym" typu kaufland!!! jedzmy nasze polskie przetwory zrobione jesienią sałatki i kiszonki ,bo taki jest u nas klimat i tradycja!!! takie gotowce to dla leniwych!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń