Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sałatka właściwie do przygotowania o każdej porze roku, choć najlepsza, rzecz jasna, z pachnących warzyw z własnej hodowli w sezonie. Na zdjęciu wykonana z podanych składników, ale to tylko jedna z wariacji. Można dodać fetę, cebulę itd.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 241
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1054
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 241
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1054
Składniki
Sałatę porwać na niewielkie kawałki. Pomidor i ogórek i pokroić w półtalarki, paprykę w większą kostkę.
Sos: z oliwą rozmieszać bazylię, doprawić solą i pieprzem. Poczekać chwilkę, żeby bazylia nasiąknęła oliwą.
Tuż przed podaniem sos dodać do warzyw, wymieszać. Pod wpływem soli warzywa puszczą sok, więc sosu będzie całkiem sporo.
Doskonała jako dodatek do obiadu, ale też do wędlin i chleba.
Smacznego.