Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sałatka właściwie do przygotowania o każdej porze roku, choć najlepsza, rzecz jasna, z pachnących warzyw z własnej hodowli w sezonie. Na zdjęciu wykonana z podanych składników, ale to tylko jedna z wariacji. Można dodać fetę, cebulę itd.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4572
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29502
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 195
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19001
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 842
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4572
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29502
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 195
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19001
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 842
Składniki
Sałatę porwać na niewielkie kawałki. Pomidor i ogórek i pokroić w półtalarki, paprykę w większą kostkę.
Sos: z oliwą rozmieszać bazylię, doprawić solą i pieprzem. Poczekać chwilkę, żeby bazylia nasiąknęła oliwą.
Tuż przed podaniem sos dodać do warzyw, wymieszać. Pod wpływem soli warzywa puszczą sok, więc sosu będzie całkiem sporo.
Doskonała jako dodatek do obiadu, ale też do wędlin i chleba.
Smacznego.