Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sałatka właściwie do przygotowania o każdej porze roku, choć najlepsza, rzecz jasna, z pachnących warzyw z własnej hodowli w sezonie. Na zdjęciu wykonana z podanych składników, ale to tylko jedna z wariacji. Można dodać fetę, cebulę itd.
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1628
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 533
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 387
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 66
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1628
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 533
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 387
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 66
Składniki
Sałatę porwać na niewielkie kawałki. Pomidor i ogórek i pokroić w półtalarki, paprykę w większą kostkę.
Sos: z oliwą rozmieszać bazylię, doprawić solą i pieprzem. Poczekać chwilkę, żeby bazylia nasiąknęła oliwą.
Tuż przed podaniem sos dodać do warzyw, wymieszać. Pod wpływem soli warzywa puszczą sok, więc sosu będzie całkiem sporo.
Doskonała jako dodatek do obiadu, ale też do wędlin i chleba.
Smacznego.