Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki bigos z kapusty pekińskiej, kiełbasy, pieczarek i pomidorów to znakomity przepis dla zapracowanych i zabieganych osób, które nie mają czasu na gotowanie, gdyż wykonanie takiego bigosu zajmie nie więcej niż 30 minut. Jest to pożywne danie jednogarnkowe znakomite na obiad, łatwe w przygotowaniu, które nie wymaga większych umiejętności kulinarnych. Podane z pieczywem smakuje wyśmienicie.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Obraną cebulę kroimy w niewielką kostkę a pieczarki w półplasterki, kapustę pekińską szatkujemy. W garnku z rozgrzanym tłuszczem szklimy pokrojoną cebulę od czasu do czasu mieszając. Do cebuli dodajemy pieczarki i wszystko razem chwilę podsmażamy. Następnie wrzucamy poszatkowaną kapustę, wszystko mieszamy, wlewamy 1,5 szklanki wody, dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie i dusimy na małym ogniu aż kapusta będzie miękka. Kiełbaski kroimy na mniejsze kawałki a następnie podsmażamy na patelni z niewielką ilością rozgrzanego oleju. Podsmażone kiełbaski łączymy z kapustą, pieczarkami i cebulą. Na końcu w większą kostkę kroimy obrane ze skórki pomidory a nastepnie dodajemy je do bigosu i wszystko razem dokładnie mieszamy, całość doprawiamy solą, czarnym pieprzem oraz majerankiem i gotujemy jeszcze około 10 minut. Tak przygotowany bigos podajemy z pieczywem.