Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki bigos z kapusty pekińskiej, kiełbasy, pieczarek i pomidorów to znakomity przepis dla zapracowanych i zabieganych osób, które nie mają czasu na gotowanie, gdyż wykonanie takiego bigosu zajmie nie więcej niż 30 minut. Jest to pożywne danie jednogarnkowe znakomite na obiad, łatwe w przygotowaniu, które nie wymaga większych umiejętności kulinarnych. Podane z pieczywem smakuje wyśmienicie.
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 6433
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 942
Te tureckie bułeczki to jakby połączenie croissanta z bajglem..... Puszyste,...
Odsłon: 171
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 87
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 6433
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 942
Te tureckie bułeczki to jakby połączenie croissanta z bajglem..... Puszyste,...
Odsłon: 171
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 87
Składniki
Obraną cebulę kroimy w niewielką kostkę a pieczarki w półplasterki, kapustę pekińską szatkujemy. W garnku z rozgrzanym tłuszczem szklimy pokrojoną cebulę od czasu do czasu mieszając. Do cebuli dodajemy pieczarki i wszystko razem chwilę podsmażamy. Następnie wrzucamy poszatkowaną kapustę, wszystko mieszamy, wlewamy 1,5 szklanki wody, dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie i dusimy na małym ogniu aż kapusta będzie miękka. Kiełbaski kroimy na mniejsze kawałki a następnie podsmażamy na patelni z niewielką ilością rozgrzanego oleju. Podsmażone kiełbaski łączymy z kapustą, pieczarkami i cebulą. Na końcu w większą kostkę kroimy obrane ze skórki pomidory a nastepnie dodajemy je do bigosu i wszystko razem dokładnie mieszamy, całość doprawiamy solą, czarnym pieprzem oraz majerankiem i gotujemy jeszcze około 10 minut. Tak przygotowany bigos podajemy z pieczywem.