Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym odcinku czeka mnie sprzątanie lodówki, może nie dosłownie, ale podrzucę wam przepis, który możecie wykorzystać pozbywając się (napoczętych, pozostawionych samym sobie) produktów. Do tego dania będzie nam potrzebny również ryż paraboliczny, którego może nie znajdziecie w lodówce, ale kto wie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12188
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5159
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1523
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12188
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5159
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1523
Składniki
Składniki przygotujcie w kolejności w której będziecie je potem dorzucać lub zupełnie odwrotnie ;). Pierwsza na patelni ląduje cebula posiekana w drobną kostkę (pieprz, sól). Smażycie ją aż się zrumieni, albo zarumieni. Następnie dodajcie paprykę czerwoną wraz z papryczką chili, uprzednio nadając im kształt małych urokliwych kostek. Pokrojone pieczarki nie mogą za długo czekać, więc rychło za paprykami lądują na patelni. Po pieczarkach dodajcie pokrojony kabanos lub inny mięsnym składnikiem z waszej lodówki. Utrzymując stałą temperaturę patelni, mieszając wszystkie składniki razem dorzućcie do przygotowanego lodówkowego wkładu ugotowany wcześniej ryż oraz 2 łyżeczki przyprawy curry, która nada wyrazu tej potrawie. Zostało już tylko dorzucić wcześniej „wybełtane” czyt. rozmieszane dwa jajka i energicznie wymieszać z reszta składników. Trzymajcie potrawę na patelni do ścięcia jajek. Przekładacie na talerz posypując zielona cebulką lub szczypiorkiem. Smacznego!!