Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z sosem mięsno-grzybowym to wyjątkowo ciekawa propozycja na jesienny obiad. Przepis na sos warto zapamiętać, ponieważ będzie również świetnym dodatkiem do ziemniaków lub klusek.
Wędzony boczek niesamowicie podbija smak pasztetu
Odsłon: 127
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 172
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 48
Wędzony boczek niesamowicie podbija smak pasztetu
Odsłon: 127
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 172
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 48
Składniki
Grzyby namocz w zimnej wodzie przez noc.
Mięso pokrój w kawałki, przypraw solą i pieprz i podsmaż na oleju. Następnie lekko podlej wodą, dodaj cebulę w krążkach, grzyby, liść laurowy i 2-3 kulki ziela angielskiego. Trzymaj na średnim ogniu, aż mięso i grzyby zmiękną. Na koniec dodaj do sosu śmietanę.
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Polej sosem. Możesz udekorować zieleninką. Pycha!