Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z sosem mięsno-grzybowym to wyjątkowo ciekawa propozycja na jesienny obiad. Przepis na sos warto zapamiętać, ponieważ będzie również świetnym dodatkiem do ziemniaków lub klusek.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2787
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101951
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6334
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2787
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101951
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6334
Składniki
Grzyby namocz w zimnej wodzie przez noc.
Mięso pokrój w kawałki, przypraw solą i pieprz i podsmaż na oleju. Następnie lekko podlej wodą, dodaj cebulę w krążkach, grzyby, liść laurowy i 2-3 kulki ziela angielskiego. Trzymaj na średnim ogniu, aż mięso i grzyby zmiękną. Na koniec dodaj do sosu śmietanę.
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Polej sosem. Możesz udekorować zieleninką. Pycha!