Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic tak nie sprawdzilo sie w upalne dni jak gazpacho, czyli bardzo smaczny i orzezwiajacy hiszpanski chlodnik. Tym razem z lekka owocowa nutka. Ze wzgledu na nektarynke zrezygnowalam z tradycyjnego pieczywa, które sprawia, ze gazpacho jest pozywniejsze, za to podalam do niego blyskawicznie przygotowane rolki z resztek pieczeni wolowej, nadziewane farszem jablkowo-ogórkowym, któremu ostrosci dodala pasta wasabi. W niecale 25 miut powstal smaczny i nieprzecietny obiad.
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 64
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 6818
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 64
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 6818
Składniki
Obrac pomidory, pozostale warzywa i pokroic w kostke wraz z nektarynka. Dodac oliwe z oliwek, przyprawy i miksowac ok 50 sek., doprawic octem balsamicznym i winnym. Wstawic do lodówki na min. godzine.
Przed podaniem ozdobic kilkoma kawalkami drobno pokrojonej papryki i ogórka.
Obrac ogórka i wydrazyc pestki a z jablka wydrazyc gniazdo nasienne. Ogórka i jablko pokroic w kostke, zmieszac z crème fraîche i wasabi. Jesli nie lubimy bardzo ostrych potraw, mozna zamiast wasabi uzyc chrzanu. Doprawic sola i pieprzem, ale ostroznie, gdyz wasabi jest bardzo ostre. Pieczen wolowa pokroic w plastry, kazdy plaster posmarowac dwiema lyzeczkami farszu i zrolowac.
Rolki podawac z reszta farszu.