Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad albo kolacja na cieplo. Kisz jest uniwersalnym daniem, które da sie szybko przygotowac, a mozliwosci wyboru nadzienia sa nieograniczone. Ten sklada sie z lososia, szpinaku, pomidorków, sera feta i orzeszków piniowych. Klasyczna i pyszna kombinacja.
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 20
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 20
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Składniki
Ciasto wyjac z lodówki 15 min. przed przygotowaniem. Swiezy szpinak umyc, a mrozony odmrozic. Cebule i czosnek obrac i drobno posiekac. Pomidory umyc i przekroic na polówki, lososia pokroic w podluzne plastry. Cebule z czosnkiem krótko podsmazyc na oliwie, dodac szpinak, doprawic sola i pieprzem, nastepnie dodac pomidory i wszystko jeszcze raz krótko podsmazyc. Na innej patelni usmazyc lososia. Mleko wymieszac z jajkiem, dodac sól i pieprz. Ciasto francuskie wlozyc do foremki, lacznie z brzegiem i nakluc je kilkakrotnie widelcem. Na ciasto wylozyc szpinakowe nadzienie i lososia, zalac masa mleczno-jajeczna i posypac orzeszkami piniowymi. Piec ok. 20-25 min. w temp. 200° C
Przed podaniem posypac pokruszonym serem feta.