Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ciagu 25 minut mozna wyczarowac z niewielu skladników smaczny i pozywny obiad. Piers kurczaka z porem, pieczarkami i makaronem.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 344
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1206
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1267
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13415
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 344
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1206
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1267
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13415
Składniki
Pokroic wszystkie skladniki na male kawalki. Smazyc cebule dymke przez kilka minut, dodac piers z kurczaka, połowe proszku bulionu wolowego, szczypte soli i smazyc dalsze 10 minut. W tym samym czasie ugotowac makaron. Gdy mieso bedzie złotobrazowe, dodac pory, pieczarki, reszte proszku bulionu wolowego i ew. odrobine soli ( bulion zawiera równiez sól). Aby uzyskac nieco wiecej sosu, mozna dodac odrobine wody. Wszystko dusic jeszcze ok. 7 minut.
Przed podaniem dodac do miesa makaron i wszystko wymieszac.