Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki obiad na dwa dni to domowa włoska zapiekanka z aromatycznym farszem mięsnym. Świetnie smakuje zarówno na świeżo, jak i po podgrzaniu na drugi dzień.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 364
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1773
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 364
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1773
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Składniki
Cebule posiekaj drobno. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce.
Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż cebulę do zeszklenia, dodaj startą marchewkę i smaż razem 23 minuty. Dorzuć mięso mielone, smaż do momentu, aż się zarumieni. Następnie dodaj pomidory z puszki, koncentrat, oregano, bazylię, sól i pieprz. Duś na małym ogniu i odstaw do przestudzenia.
W rondelku połącz passatę pomidorową z bulionem, dodaj zioła prowansalskie, sól i pieprz. Zagotuj i odstaw.
Do surowych rurek cannelloni nakładaj farsz (najłatwiej przy pomocy rękawa cukierniczego lub małej łyżeczki). Układaj w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym cienką warstwą sosu.
Zalej makaron równomiernie przygotowanym sosem pomidorowym. Na wierzch posyp tartym serem.
Przykryj naczynie folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz 30 minut pod przykryciem, następnie zdejmij folię i piecz jeszcze 15 minut.