Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdarzało Wam się zrobić więcej placków ziemniaczanych, niż potrzebowaliście? W żadnym wypadku nie wyrzucajcie! Pokażemy Wam jak w fajny sposób można je zagospodarować.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4913
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34396
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2075
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113753
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4913
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34396
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2075
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113753
Składniki
Boczek kroimy w paski. Cebulę kroimy w piórka. Czosnek siekamy. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy boczek, chwilę smażymy, dodajemy cebulę i czosnek. Dusimy pod przykryciem przez 10 min. Następnie dodajemy placki pokrojone w kawałki i smażymy intensywnie przez kolejne 5 min, cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z maślanką.