Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przychodzę dziś z przepisem na mój ulubiony obiad - resztkowy. Im mniej jedzenia w lodówce i szafkach, tym smaczniejsze dania wychodzą. To jest smaczne, pożywne a przede wszystkim szybkie do zrobienia.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3558
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1589
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1077
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 200
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3558
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1589
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1077
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 200
Składniki
Do wrzątku wrzucamy kaszę, gotujemy według instrukcji na opakowaniu, na ostatnie 5 minut przed wyłączeniem wrzucamy groszek. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, wrzucamy szpinak, przykrywamy, po chwili dodajemy czosnek. Jak czosnek odparuje dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką. Kaszę z groszkiem odcedzamy, na talerz dajemy kaszę, na to szpinak i na górę groszek. Smacznego!