Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przychodzę dziś z przepisem na mój ulubiony obiad - resztkowy. Im mniej jedzenia w lodówce i szafkach, tym smaczniejsze dania wychodzą. To jest smaczne, pożywne a przede wszystkim szybkie do zrobienia.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15538
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 344
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2825
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15538
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 344
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2825
Składniki
Do wrzątku wrzucamy kaszę, gotujemy według instrukcji na opakowaniu, na ostatnie 5 minut przed wyłączeniem wrzucamy groszek. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, wrzucamy szpinak, przykrywamy, po chwili dodajemy czosnek. Jak czosnek odparuje dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką. Kaszę z groszkiem odcedzamy, na talerz dajemy kaszę, na to szpinak i na górę groszek. Smacznego!