Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trudno wyobrazić sobie pyszniejsze śniadanie niż delikatne i puszyste racuszki. Można przygotowywać je na bazie różnych przetworów mlecznych, w tym przepisie wykorzystamy jogurt. Wystarczy kilka minut smażenia, aby cieszyć się ich wybornym smakiem. Podaj je z owocami lub cukrem pudrem. W mig z nikną z talerzy.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44646
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 241
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44646
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 241
Składniki
Do miski wlej jogurt i wbij jajka, wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie do tej samej miski przesiej mąkę i sodę oczyszczoną. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby powstała gładka masa.
Patelnię dobrze rozgrzej, wylej niewielką ilość oleju, a następnie wlej porcję ciasta. Smaż do złotego koloru z dwóch stron. Racuszki odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Placki wyłóż na talerz oprósz je cukrem pudrem. Opcjonalnie możesz zaserwować je również z ulubionymi owocami, np. jagodami czy malinami oraz kleksem jogurtu.