Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trudno wyobrazić sobie pyszniejsze śniadanie niż delikatne i puszyste racuszki. Można przygotowywać je na bazie różnych przetworów mlecznych, w tym przepisie wykorzystamy jogurt. Wystarczy kilka minut smażenia, aby cieszyć się ich wybornym smakiem. Podaj je z owocami lub cukrem pudrem. W mig z nikną z talerzy.
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 3388
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 492
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 1095
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 3388
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 492
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 1095
Składniki
Do miski wlej jogurt i wbij jajka, wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie do tej samej miski przesiej mąkę i sodę oczyszczoną. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby powstała gładka masa.
Patelnię dobrze rozgrzej, wylej niewielką ilość oleju, a następnie wlej porcję ciasta. Smaż do złotego koloru z dwóch stron. Racuszki odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Placki wyłóż na talerz oprósz je cukrem pudrem. Opcjonalnie możesz zaserwować je również z ulubionymi owocami, np. jagodami czy malinami oraz kleksem jogurtu.