Do góry

Dania główne Przepis na:

szybkowar-gulasz wieprzowy z prawdziwkami i kaszą gryczaną...

szybkowar-gulasz wieprzowy z prawdziwkami i kaszą gryczaną...

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 1506

Dodano:

Odsłon: 4798

gulasz jest aromatyczny, pachnie grzybami i jest pyszny............SMACZNEGO!!!

Składniki

  • łopatka wieprzowa 1 kg
  • cebula 2 sztuki
  • prawdziwki 2 gramy/opakowanie
  • liść laurowy 2 sztuki
  • ziele angielskie 4 sztuki
  • pieprz ziołowy 1 łyżeczka
  • pieprz czarny mielony 1 łyżeczka
  • kucharek 2 łyżeczki
  • woda 6 szklanek
  • mąka pszenna 3 łyżki
  • śmietana gęsta 1 /2 szklank
  • kasza gryczana 2 saszetki
  • górki konserwowe 10 sztuk
  • olej rzepakowy 1/4 szklanki
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. na gorącym oleju w garnku szybkowara 5 litrów "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" na większym ogniu podsmażyć pokrojoną w kostkę łopatkę, posypać pieprzami, kucharkiem

  2. do łopatki wsypać pokrojone cebule w kostkę i podsmażać co jakiś czas mieszając z 3 minuty na większym ogniu

  3. wcześniej prawdziwki opłukać i namoczyć z 30 minut w letniej wodzie, całość wlać do mięsa

  4. dodać liście laurowe, ziele angielskie, wlać wodę i zamknąć szybkowar, po zasyczeniu pary gotować z 15 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie

  5. otworzyć szybkowar, zagotować i wlać mąkę romieszaną ze śmietaną 12% z ciut wodą, zagęścić sos - podać z kaszą gryczaną i ogórkami konserwowymi

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń