Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie mięsa w całości ma kilka zalet: można je dowolnie porcjować, podawać z sosami do obiadu, po zastygnięciu kroić jako wędlinę do chleba. Często też nie wymaga dodatkowych wymyślnych czynności, jak sznurowanie- wystarczy tylko wybrać foremny, zwarty kawałek. Doprawić można je dowolnie, nadziać czosnkiem, ziołami, suszonymi owocami. Zależy, jaką kto ma fantazję. Tłuszcz, który się wytapia, jest bardzo aromatyczny i stanowi doskonałą bazę do sosów. Czas na chudą pieczoną szynkę.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10740
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3935
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42561
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 462
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 294
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 415
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10740
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3935
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42561
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 462
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 294
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 415
Składniki
Opłukać dokładnie mięso, osuszyć papierowym ręcznikiem, wyciąć twarde ścięgna, jeśli są. Dokładnie natrzeć przygotowanymi przyprawami, dla lepszego efektu można zrobić delikatne nakłucia na całej powierzchni, by wetrzeć lepiej przyprawę.
Żaroodporne naczynie z przykrywką wyłożyć plasterkami margaryny, na tym ułożyć mięso, przykryć i piec 1,5 godziny w 200 stopniach Celsjusza. Po tym czasie, jeśli mięso się nie przypiecze od góry, odkryć i zapiekać do uzyskania pożądanego koloru. Od czasu do czasu można wyciągać je z piekarnika i polewać tłuszczem, który się wytopi, całą powierzchnię od góry.
Podawać do obiadu pokrojone na 1,5 centymetrowe plastry z dowolnym sosem, np. pieczarkowym. Po ostygnięciu wyciągnąć z tłuszczu i traktować jak wędlinę.